5 augustus: hervatting werken en Dijleweg opnieuw afgesloten

Op maandag 5 augustus is het bouwverlof afgelopen en zal de aannemer de werkzaamheden hervatten.

De Dijleweg en Sint-Maartensberg worden dan opnieuw afgesloten voor de definitieve heraanleg van de rijweg ter hoogte van de kerk. Voor het bouwverlof had Aquafin al de nodige voorbereidende werken uitgevoerd.

Verder staan er hier en daar nog kleine afwerkingen op de planning.

Als alles goed verloopt en de weersomstandigheden een beetje meezitten, zullen de werken eind augustus klaar zijn.

Voor je reageert, lees hier onze spelregels!

4 Comments

 • dirk

  31 juli 2019

  uw kaart vermeldt dat er in het ganse centrum van Rijmenam een gewichtsbeperking geldt van 3.5 Ton uitgezonderd lokaal verkeer.
  Hoe valt dit te rijmen met de vaststelling dat er met de regelmaat van een klok zware vrachtwagens, landbouwvoertuigen (deze laatste vnl ’s nachts) aan een snelheid ver boven de toegelaten 30 km/u razen. Gaat dit ooit gecontroleerd / geverbaliseerd worden ?

  Reply
  • Toekomst Rijmenam

   31 juli 2019

   Dit klopt ondertussen niet meer, en staat dus nog foutief op de kaart. We passen het aan. Er geldt enkel nog een gewichtsbeperking in de Lange Dreef vanaf de Kruisstraat richting ovonde (aangeduid met borden).

   Reply
   • dirk

    10 augustus 2019

    kaart aangepast, verkeersbord aanwezig, controle onbestaand … zwaar verkeer rijdt rustig rond in alle richtingen aan snelheden ver boven de toegelaten 30 km/u.
    We willen niet discrimeren – alle voertuigen rijden te snel: auto’s, moto’s, lichte vracht, vrachtwagens, landbouwvoertuigen, (vooral) autobussen.

    Reply
 • Snoeck Regine

  7 augustus 2019

  Er wordt hier inderdaad tegen erg hoge snelheid door het dorp geraasd, vooral tijdens de spits. Ik heb het al eerder gemeld dat in combinatie met de kasseien dit een zware geluidslast veroorzaakt, vanaf 5 uur ’s morgens begint het al, meestal stopt het rond middernacht, dan wordt het eindelijk rustig.
  Daarom vraag ik de mogelijkheid te onderzoeken hier een flitspaal te zetten aan beide kanten van de Brugstraat, want wat gaat het worden als de scholen weer starten en de ‘rustige’ verlofperiode voorbij is en alle wegen hier open zullen zijn.
  Het probleem met het putdeksel voor onze deur (Amerstraat 2) is ook nog altijd niet opgelost, in de spits geeft dat een zware klop bijna om de twee seconden omdat de auto’s er zo snel over koersen. De Brugstraat is een open gat, en vanaf de ovonde nemen de auto’s een aanloop naar de lege straat, alleen een permanent werkende flitspaal zal soelaas bieden en misschien hindernissen om het verkeer rustiger te laten rijden, zoals op de Dijleweg gedaan is.
  Ik herhaal ook nog eens dat het voor fietsers helemaal niet duidelijk is waar ze moeten rijden vanaf de kasseien, doe zelf eens de test vanuit alle richtingen, het is geweldig gevaarlijk, en het is de laatste keer dat ik het meld, ik heb nog geen enkele keer een antwoord gekregen, en ik zou niet graag hebben dat er hier kinderen of wielertoeristen omvergereden worden.
  Graag ook een geluidsdempende laag op die kasseien hier, het lawaai is om zot van te worden, en hopelijk krijg ik eens een antwoord.
  Ik zou echt wel willen dat Rijmenam ‘de Parel aan de Dijle’ wordt, maar nu is het lawaai nog erger dan voor de werken, en is het niet aangenaam leven.

  Reply

Geef een reactie


ToekomstRijmenam.be is een website beheerd door de gemeente Bonheiden.

Ontwerp en programmatie door De Huzaren.