Dijleweg en Sint-Maartensberg tijdelijk afgesloten vanaf 24 juni

Op 24 juni wordt de brug terug opengesteld voor verkeer. Op dat moment zullen de Dijleweg en Sint-Maartensberg worden afgesloten. Aquafin gaat op Sint-Maartensberg de riolering opmeten en proeven nemen. Hiervoor moeten de toezichtschouwen van de riolering worden opengemaakt.

Als alles goed verloopt, zullen deze werken 14 dagen in beslag nemen.

Vóór het bouwverlof (15 juli) zal de weg tijdelijk worden hersteld met asfalt, zodat er terug kan over gereden worden.

Vanaf 5 augustus (na het bouwverlof), zullen de Dijleweg en Sint-Maartensberg opnieuw worden afgesloten voor de definitieve heraanleg van de rijweg ter hoogte van de kerk. Deze werken zullen eind augustus klaar zijn.

Tijdens deze werken zullen ook 2 betonplaten op de Dijleweg worden hersteld.

Voor je reageert, lees hier onze spelregels!

20 Comments

 • Ivo

  20 juni 2019

  Hopla, weer door de Broekstraat !

  Reply
 • Nancy

  20 juni 2019

  Kunnen we nog parkeren op de Sint Maartenberg?

  Reply
  • Toekomst Rijmenam

   20 juni 2019

   Sint-Maartensberg zal tijdelijk moeilijk bereikbaar zijn met voertuigen. Dit zal afhangen van de vordering van de werken aan de putten ter hoogte van de in- en uitrit Sint-Maartensberg (kant pastorij).

   Reply
 • Anoniem

  20 juni 2019

  Wij trouwen in augustus. Dit wil dus zeggen dat wij niet met de auto tot aan de kerk geraken? Waar moeten al de mensen zich parkeren als de parking van het Stationsplein niet toegankelijk is wegens Rijmrock? Kan je dan nog via de Korte Dreef naar het Kloosterplein?

  Reply
  • Toekomst Rijmenam

   20 juni 2019

   Het Kloosterplein is bereikbaar vanaf de Korte Dreef voor plaatselijk verkeer, dus ook voor bezoekers aan de kerk.

   Reply
 • Ward

  20 juni 2019

  Wij trouwen op 29/06 in de kerk. Kunnen wij dan nog met de auto tot aan de pastorie of wordt dit helemaal onmogelijk door de werken? Welke route moeten de genodigden dan volgen om tot aan de parking van de vrije basisschool te geraken?

  Reply
  • Toekomst Rijmenam

   20 juni 2019

   Het Kloosterplein is bereikbaar voor plaatselijk verkeer, dus ook voor bezoekers aan de kerk, via Korte Dreef en Sint-Elooisweg. Wegrijden kan via Hogenopstal. Op de ovonde langs de kant van de pastorij kan je altijd rijden. Dit wordt tijdelijk dubbel richting.

   Reply
 • Steve

  20 juni 2019

  Wat gaat er uiteindelijk gebeuren met de ingestorte muur van het kerkhof? Word deze terug hersteld naar hun oorspronkelijke staat?

  Reply
 • Jan

  20 juni 2019

  Hoe geraken de bewoners van de dijleweg maar ook hogenopdtal en kloosterstraat richting brugstraat? Kan de Sint elooisweg tijdelijk een andere rijrichting krijgen?

  Reply
  • Toekomst Rijmenam

   21 juni 2019

   In de Kloosterstraat tussen school en Korte Dreef zal de rijrichting tijdelijk worden omgedraaid, zodat iedereen in de wijk weggeraakt.

   Reply
 • Mieke

  24 juni 2019

  Mag er tijdens de werken op de Leuvensesteenweg tijdelijk door de Broekstraat gereden worden om in Muizen en Boortmeerbeek te geraken? Ook gezien de voorspelde hittegolf zou ik het pendelen zo kort mogelijk willen houden…

  Reply
 • Snoeck Regine

  24 juni 2019

  Vandaag de eerste ervaring met de opengestelde Brugstraat. Het verkeer raast hier door de straat met een ongelooflijke snelheid en een hels lawaai tot gevolg op de kasseien. Is dit hier soms een raceparcours?
  Dringend probleem: er ligt een putdeksel los tegenover ons huis Amerstraat 2, de harde knal telkens er een wagen over rijdt is gewoon onuitstaanbaar.
  Op mijn vraag om het andere losliggende putdeksel (het tweede in de Amerstaat vast te maken) is nog niets gedaan, dat is toch het minste wat men kan doen om de geluidsoverlast hier te beperken.
  En nog iets : de fietsers die uit de Brugstraat komen hebben niet door dat er op de ovonde een fietspad begint en blijven op straat rijden, terwijl veel auto’s met volle snelheid de ovonde opvliegen. Het is zo gevaarlijk hier, in de Brugstraat is er dan ook niets dat het verkeer wat afremt, het is precies losgeslagen wild.

  Reply
 • dirk

  26 juni 2019

  ik stel op de gewijzigde kaart vast dat de rijrichting van de St Jansstraat tussen Kruisstraat & Stationsplein terug veranderd is. Dit strookt evenwel niet met de huidige verkeersborden. (er staat een verbodsbord richting Stationsplein). Wat is / wordt de toestand nu eigenlijk ?
  Ik dacht dat er een snelheidsbeperking gold van 30 km in centrum Rijmenam: de Lange Dreef is sinds maandag (terug) een race-circuit

  Reply
  • Toekomst Rijmenam

   26 juni 2019

   Dit was foutief aangeduid op de kaart. Het is ondertussen aangepast. Bedankt om dit te melden.

   Reply
 • Ilse

  26 juni 2019

  Is er eigenlijk een signalisatieaanvraag gebeurd door de aannemer die nu de werken uitvoert in de Dijleweg? Indien niet, is het totaal onaanvaardbaar en onverantwoord dat deze werken gestart zijn..wat bij ongelukken?
  Een poging doen om info op te vragen via het gemeentehuis is zinloos en wordt afgewimpeld..
  Aangeven van een omleiding voor verkeer dat in de Dijleweg moet zijn, is blijkbaar te veel werk…, komt men vanuit Muizen stuurt men de brave burger gewoon terug naar Bonheiden om toe te komen…op de werken!!
  Ongelooflijk en onaanvaardbaar dat er dergelijke ‘non’ communicatie bestaat!
  En het gemeentebestuur haalt gewoon zijn schouders op…hoelang moet de burger deze pesterijen nog slikken?
  Wat als men begint te werken aan de muur van het kerkhof? Opnieuw dezelfde miserie voor maanden???

  Reply
 • dirk

  26 juni 2019

  Bedankt om de kaart te verbeteren mbt Sint Jansstraat / Kruisstraat
  Maar nu is m.i de rijrichting Sint Jansstraat / Lange Dreef (Spek) verkeerd:
  momenteel is dit richting Lange Dreef

  Reply
 • ivo nieman

  26 juni 2019

  de borden zijn al lang een grote kakafonie. Er klopt niets van. Het wordt niet nagekeken. Er is geen enkel toezicht.
  En ook vandaag is het totaal niet in orde.
  Niemand weet nog wat of hoe.

  Reply
 • ivo nieman

  26 juni 2019

  vraag aan het beheer: hoe moet verkeer komende uit muizen naar Rijmenam?

  Via Bonheiden? Laat me niet lachen.
  Via Dijleweg? Geen enkel bord stemt daarmee overeen.

  Reply
 • dirk

  2 juli 2019

  de kaart op deze website staat nog steeds vol fouten: misschien is het beter dit item te verwijderen, geen informatie is beter dan verkeerde.

  Het is duidelijk een website beheerd door de gemeente Bonheiden / door iemand die totaal onbekend is met de feitelijke situatie in Rijmenam (en blijkbaar ook geen enkele moeite doet om deze te leren kennen)

  Reply

Geef een reactie


ToekomstRijmenam.be is een website beheerd door de gemeente Bonheiden.

Ontwerp en programmatie door De Huzaren.