Update werken 8 april

De aannemer werkt momenteel stevig door en de werken verlopen volgens planning. De aannemer en de gemeente doen er alles aan om alle hinderlijke werken af te werken voor de start van het bouwverlof.

Stationsplein

Afgelopen week begon de aannemer met de voorbereidende werken op het Stationsplein. Hierdoor werden een aantal verlichtingspalen in het midden van het plein tijdelijk weggehaald. Als alles volgens planning verloopt zijn deze werken afgerond voor het begin van het bouwverlof in juli.

Lange Dreef

Ondertussen werkt de aannemer ook verder aan de Lange Dreef en het kruispunt met de Kruisstraat. In de Lange Dreef werd een bushokje (met bijbehorend vuilnisbakje) geplaatst en worden momenteel de kasseien gelegd. Op het kruispunt Lange Dreef/Kruisstraat werd de openbare verlichting geïnstalleerd. Als de verdere werken volgens schema verlopen wordt het kruispunt en een deel van de Lange Dreef (Kruisstraat tot Stationsplein) opengesteld voor alle verkeer op 25 april.

Sint-Jansstraat en Sint-Marcusweg

Op 25 april verandert meteen ook de verkeerssituatie aan de Sint-Jansstraat en de Sint-Marcusweg. De toegang tussen de ovonde en deze straten wordt heraangelegd en er zal dus tijdelijk geen doorgaand verkeer meer mogelijk zijn. Deze situatie blijft gelden tot aan het begin van het bouwverlof.

Brugstraat

In de Brugstraat werd vorige week de openbare verlichting geplaatst. Deze week werkt de aannemer verder aan de installatie van de boordstenen. Op het kruispunt van de Brugstraat en de Hoogstraat zijn de nutsmaatschappijen aan het werk.

Kloosterplein

Deze week wordt er ook verder gewerkt aan het groene karakter van Rijmenam. De onderbeplanting van de ovonde en het Kloosterplein wordt aangeplant. Er werden ook banken geplaatst op het Kloosterplein.

Voor je reageert, lees hier onze spelregels!

2 Comments

 • David Van Dromme

  9 april 2019

  ok: hier is -4- man bezig (3 man hier vooraan aan het poseren voor de foto en 1 in de kraan)… Gezien er op diverse locaties tegelijk gewerkt wordt zou men perfect >20 man kunnen inzetten. Waarom duurt het ook zo lang om (wellicht nog geen) 100m Brugstraat af te werken bijvoorbeeld? Alle zelfstandigen zijn nu zo goed als alles van doorgaand verkeer kwijt zolang de brug gesloten blijft. Die mensen zien nu al een paar jaar zwarte sneeuw! Houden jullie daar wel rekening mee? Dit is pure broodroof voor die mensen! Hoe lang duurt het nog vooraleer alles is afgerond!?

  Reply
 • patrick

  11 april 2019

  kasseien ?? ik dacht dat de middeleeuwen voorbij waren, waarschijnlijk kan men binnen een jaar de putten al niet meer te tellen , leert men hier nu echt niks in deze gemeente ??????

  Reply

Geef een reactie


ToekomstRijmenam.be is een website beheerd door de gemeente Bonheiden.

Ontwerp en programmatie door De Huzaren.