Aanpassing ontwerp Stationsplein: meer groen!

Aan het studiebureau werd gevraagd om het oorspronkelijk ontwerp van het Stationsplein te herbekijken, met de bedoeling er een groener plein van te maken en extra parkeerplaatsen te voorzien voor de handelaars.

Het wordt een aangename plek om te vertoeven, met veel planten en bomen. Om daar meer plaats voor te maken, zullen er geen petanquebanen komen.

En er komen dus extra parkeerplaatsen. In het oorspronkelijke ontwerp waren er maar 3 voorzien, nu worden dat er 8.

Tot slot komen er op het plein twee verdiepte stukken die dienst zullen doen als wadi’s. Een wadi zorgt voor natuurlijk infiltratie in de bodem bij hevige regenval. Naast de algemene maatregelen die het gemeentebestuur al neemt om de CO₂-uitstoot te verminderen, zijn er immers ook maatregelen nodig om ons aan te passen aan het veranderende klimaat.

Voor je reageert, lees hier onze spelregels!

One Comments

  • Anne Verbeeck

    25 maart 2019

    Lijkt me een leuk idee om de ovonde groener te maken dan voorzien. Al moet ik zeggen dat de petanquebanen ook een leuk idee zijn, kunnen die dan niet op een andere plek komen? Aan de Kruisstraat ligt toch nog een groene strook? Of in het Weynesbos? Zoveel ruimte neemt dat niet in, toch? En met een picknicktafel erbij voor een drankje en een hapje. Ik zie het al helemaal voor me 🙂

    Reply

Geef een reactie


ToekomstRijmenam.be is een website beheerd door de gemeente Bonheiden.

Ontwerp en programmatie door De Huzaren.