Update werken 22 februari 2019

Brugstraat

De pompput is geplaatst. Fietsers en voetgangers geraken dus opnieuw over de brug. Op maandag 25 februari start de aannemer met de aanleg van riolering in de Brugstraat. Inwoners van de Brugstraat zullen tijdens deze werken niet meer met de wagen tot bij hun woning geraken. De aannemer vraagt dan ook om maandag vóór 6.30 u alle voertuigen buiten de werkzone te zetten.

Lange Dreef

In de Lange Dreef ligt er alvast minder-hindersteenslag, en op dit moment zijn ze volop bezig met het plaatsen van de boordstenen. Eind volgende week kan dan de nieuwe openbare verlichting geplaatst worden. Daarna worden de voetpaden afgewerkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor je reageert, lees hier onze spelregels!

4 Comments

 • Ronny

  23 februari 2019

  Ter verduidelijking: klopt het dat dit de enige keer is dat de brug ook voor voetgangers en fietsers afgesloten was? En als je vanuit de Oude Keerbergse baan komt, staan er pas borden aan het kruispunt met de Brugstraat. Eerder borden zetten?
  Tot slot hopen onze fietsende gezinsleden dat er tegen juni een mooiere straat met veiligere fietspaden zal liggen.

  Reply
 • Joris

  23 februari 2019

  De Oude Keerbergse baan is alleen toegankelijk voor plaatselijk verkeer (= bestemmingsverkeer). Maw u veegt u voeten aan het verbod aan doorgaand verkeer, en komt dan klagen dat het doorgaand verkeer in deze zone slecht geïnformeerd wordt.
  En dan maar pleiten voor veiligere fietspaden. Een fietspad is zo veilig als de wegpiraat die er met zijn wagen naast raast. Bij de eerstvolgende oversteekplaats of rotonde heb je als fietser immers toch weer geen voorrang…

  De verkeersveiligheid zal pas toenemen als de verkeersdruk in de dorpscentra afneemt. Het doortrekken van de R6 tot Brussel zou de leefbaarheid van onze regio enorm kunnen helpen. Alleen onbreekt de politieke moed om deze missing link te realiseren. Waarschijnlijk uit schrik dat men vanuit het buitenland een paar groene hesjes op het vliegtuig naar Zaventem zet…

  Reply
  • Ronny

   3 maart 2019

   Beste Joris

   Ik ben een fietser. Heb 6 jaar geleden mijn auto al weggedaan en dat bevalt uitstekend. Op de fiets passeer ik elke werkdag heen en terug over de brug van Rijmenam en mijn comment sloeg dus op die andere weggebruikers die daar met de auto willen blijven passeren. Maar hej, no hard feelings, ik hoop op betere fietspaden zoals overigens al op veel plaatsen in Rijmenam.

   Reply
 • Jos

  8 maart 2019

  Vanochtend geprobeerd om over de brug te geraken met de fiets, deze was echter niet bereikbaar. Aan het kruispunt van de hoogstraat en de brugstraat was men aan het werken en hierdoor kon ik niet passeren. Dan geprobeerd via de Amerstraat en zo naar het Dijlepad maar hier stond een men geparkeerd met een voertuig van de werken. Hier viel dus ook niet te passeren. Kan men proberen om dit in de toekomst vrij te houden?
  En eventueel overwegen om een paar planken te leggen voor fietsers en voetgangers. Momenteel is het veldrijden de eerste kilometer naar het werk. Alvast bedankt

  Reply

Geef een reactie


ToekomstRijmenam.be is een website beheerd door de gemeente Bonheiden.

Ontwerp en programmatie door De Huzaren.