Brugstraat afgesloten vanaf 13 februari

Het einde der werken is stilaan in zicht. Maar eerst is er nog een moeilijke maar uiterst belangrijke fase waar we doorheen moeten: de rioleringswerken in de Brugstraat.

Voor deze werken wordt vanaf woensdag 13 februari de Brugstraat afgesloten voor alle verkeer. Fietsers en voetgangers zullen er wel nog door geraken. Het centrum van Rijmenam is voorbehouden voor plaatselijk verkeer. Doorgaand verkeer kan de omleidingswegen nemen via Keerbergen of Muizen. De plaatselijke handelaars blijven zoals steeds bereikbaar.

Voor de rioleringswerken wordt er eerst een uitstroomconstructie voor regenwater geplaatst. Dit zal het teveel aan regenwater afvoeren dat bij hevige regenval niet naar het bufferbekken geraakt.

Deze werken zullen in totaal 4 maanden in beslag nemen.

Omleidingswegen

Van en naar Haacht:

Omleiding via Keerbergen.

Van en naar Boortmeerbeek:

Omleiding via Keerbergen en Haacht of via Bonheiden, Muizen en Leuvensesteenweg.

Het Imeldaziekenhuis zal altijd bereikbaar zijn via deze 2 routes.

Bewoners van de Amerstraat kunnen voorlopig nog langs de Hoogstraat weg.

Bewoners van de Hoogstraat en omliggende straten kunnen via de Sint-Jansstraat naar het centrum van Rijmenam (enkelrichting). De Sint-Marcusstraat werd ook enkelrichting gemaakt (centrum van Rijmenam naar Hoogstraat).

Klik hier voor de kaart.

Parkeerplaats

Er kan geparkeerd worden op het verhard stuk van Domein Sluyts (kastanjebos), het Gemeenteplein, het Stationsplein en de ovonde.

De parking op de hoek van de Hollakenbaan met de Streepkensdreef kan ook nog gebruikt worden. Bij slecht weer is dit wel af te raden, omdat de grond erg drassig kan worden en wagens vast kunnen komen te zitten. Voorzichtig zijn is dus de boodschap.

 

 

Voor je reageert, lees hier onze spelregels!

36 Comments

 • Gerard Braeckmans

  7 februari 2019

  Dat wil dus zeggen dat ik een alternatief moet zoeken om de bus naar Zaventem te nemen?

  Reply
 • David

  7 februari 2019

  Einde der werken in zicht? Gaat de verbinding van de ovonde naar de Dijleweg ook niet terug afgesloten worden? Dit om stuk asfalt te vervangen door kasseien en werken aan begraafplaats? Hopelijk is dat een misverstand.

  Reply
 • Snoeck Regine

  7 februari 2019

  Zoals ik al vreesde zitten we dus na anderhalf jaar werken voor ons deur, nu nog eens een viertal maanden opgesloten gewoon in het dorp; Er zou eerst moeten gezorgd worden dat we eindelijk vanuit de Amerstraat terug de ovonde op kunnen, maar blijkbaar is dat het laatste van de zorgen. Zeggen dat we voorlopig nog door de Hoogstraat gaan kunnen is echt mooie informatie. Het is onbegrijpelijk waarom er de hele tijd op verschillende plaatsten tegelijk gewerkt wordt, en geen enkele plek echt afgewerkt wordt voordat men aan iets anders begint. Sorry, maar wij hebben genoeg van de miserie hier

  Reply
 • vleeschouwer

  7 februari 2019

  Wie het geregeld heeft dat ook het kruispunt Lange Dreef en Kruisstraat op ditzelfde ogenblik afgesloten is mogen ze van mijn een standbeeld geven !!!!

  Reply
 • David

  7 februari 2019

  Een standbeeld in de Zoo dan toch? 😎

  Reply
 • David Van Dromme

  8 februari 2019

  4 maanden geen doorgaand verkeer + kruispunt lange dreef-kruisstraat/doorgang lange dreef afgesloten. Weerom fantastische planning. Kan dat niet apart en sneller?

  Reply
 • Katleen

  8 februari 2019

  Update busverkeer de lijn aub

  Reply
  • Kris

   8 februari 2019

   Op de site van delijn kan je de omleiding zien indien je het lijnnummer en de juiste datum bvb 13/02/2019 selecteert

   Reply
   • Wim

    8 februari 2019

    Vergeet dat, DE Lijn is niet op de hoogte

    Reply
   • Zwim

    10 februari 2019

    En op de website van de lijnneindigen de werken op 12/2 middernacht

    Reply
 • Marc

  8 februari 2019

  Ik vraag mij af welke zelfstandige hier gaat overleven?

  Reply
 • Katrien

  8 februari 2019

  Tof, ik woon in Boortmeerbeek en bel de ambulance: effe volhouden mevrouw, de ambulance zit vast op de Leuvense steenweg. En als hij er dan eindelijk is: volhouden, we moeten nog terug! Noot aan iedereen: wees voorzichtig want heb je een ambulance nodig, bel dan een uurtje op voorhand….

  Reply
 • Jos Claes

  8 februari 2019

  4 maanden om een stukje Brugstraat te renoveren.
  Op KV Mechelen bouwt men op kortere tijd een half nieuw stadion…..

  Reply
 • Jos Brouwers

  8 februari 2019

  Bonheiden – Rijmenam schittert door incompetentie en gebrek aan respect voor zijn bewoners en voor al degenen die (alhoewel de gemeente dat absoluut wil voorkomen) toch door Rijmenam en Bonheiden moeten rijden.
  Wat kunnen we eraan doen, wij brave genieters van “De parel aan de Dijle”…

  Reply
 • Margot

  8 februari 2019

  Ik hoop dat dit een fout is en dat ze “4 weken” bedoelen? Dat kan toch niet! 4 maanden! Daartegen is iedereen depressief in Rijmenam…

  Reply
 • Det Huybrechts

  8 februari 2019

  Hoe wordt het huisvuil van de Hollakenbaan opgehaald als de brug afgesloten wordt?

  Reply
 • Kris

  8 februari 2019

  4 maanden en dat nog in de wintermaanden, dwz dat het werk misschien voor verschillende dagen kan stil liggen wegens slechte weersomstanden.
  Dus die 4 maanden is een minimum planning ?
  Het kan evengoed 5 tot 6 maanden duren ??
  Niet alleen bij de doorlooptijd kan men vragen stellen, maar ook bij de timing !

  Reply
 • ivo nieman

  8 februari 2019

  Opnieuw het zoveelste bewijs van slechte organisatie en slechte opvolging. Waar zit de schepen van openbare werken? Juist ja, in Bonheiden… niet in Rijmenam.

  En nu waarschijnlijk alle “zijstraten” opnieuw gaan afsluiten voor alle verkeer?

  Reply
 • dirk vanseuningen

  10 februari 2019

  Na de invasie van fietsstraten achten de ‘lokale mobiliteitsdeskundigen’ het nodig om het scenario van de de televisiereeks Cordon in het echt uit te proberen in Rijmenam. (enkel de containers op de invalswegen ontbreken) Kunnen de wijzen uit Bonheiden even toelichten hoe men vanop de parking Stationsplein zonder verkeersovertreding weggeraakt tot bestemming Mechelen, Keerbergen, Leuven… en terug.
  Graag een reactie voor 13.2.2019

  Reply
  • Toekomst Rijmenam

   11 februari 2019

   Vanaf het Stationsplein rijdt u best naar de Kruisstraat, vervolgens Zilverberklaan, en dan via Heidestraat of Jachthoornlaan. Zo geraakt u op de Rijmenamseweg, van waaruit u naar Mechelen, Keerbergen en Leuven kan. Een andere mogelijkheid voor Mechelen/Leuven is dat u vanuit de Hoogstraat via de Sint-Jansstraat naar de ovonde rijdt, en dan de Dijleweg neemt naar Muizen.

   Reply
   • Judith

    12 februari 2019

    Excuseer, maar de Jachthoornlaan is toch enkel voor plaatselijk verkeer?

    Reply
   • Kim De Vry

    12 februari 2019

    Dat klopt natuurlijk niet. De vraag was “zonder verkeersovertredingen”. Zowel de Zilverberklaan als de Jachthoornlaan zijn uitgezonderd plaatselijk verkeer dus langs daar doorsteken is een verkeersovertreding.

    Reply
   • Alex

    13 februari 2019

    Volgens de plannen is de Sint-Jansstraat enkel richting naar het stationsplein toe. Veel chauffeurs weten dat blijkbaar niet of trekken er zich niks van aan. Volgens de plannen moet je van het stationsplein de Sint-Jansstraat in richting lange dreef (spek) en dan via st marcusweg naar hoogstraat.

    Reply
 • .

  10 februari 2019

  Wat ik dus van de kaart kan aflezen is dat de mensen van de Hoogstraat 4 maand nergens naartoe kunnen, behalve binnendoor naar Keerbergen? Alle straten langs waar de mensen van de Hoogstraat kunnen gaan zijn doodlopend? Wij zitten dus compleet vast of moeten mega ver omrijden! Dit is schandalig! Als er hier een ambulance moet geraken wat dan? Jullie hebben een dode op jullie geweten dan! Wat een achterlijk plan om 2 punten tegelijk af te sluiten voor werken!!!! Alternatieven aub?? Anders sturen we de controle even langs!

  Reply
  • Toekomst Rijmenam

   11 februari 2019

   De aannemer heeft de opdracht gekregen om de werken in de Lange Dreef t.h.v. Sint-Jansstraat en Sint-Marcusweg voorlopig niet te starten. Daardoor kan u vanuit de Hoogstraat via de Sint-Jansstraat naar de ovonde. Om terug te keren zal u de Sint-Marcusweg moeten gebruiken.
   Sint-Jansstraat en Sint-Marcusweg worden tijdelijk enkelrichtingstraten.

   Reply
 • Marcos Mercado

  11 februari 2019

  Ik woon vlak aan de kerk van Rijmenam en heb geen wagen. Dus ben ik afhankelijk van de bus om ’s morgensvroeg in Mechelen te geraken. Moet ik vanaf donderdag dan gedurende 4 maanden te voet naar de Steenweg naar Mechelen? Dat is een dikke 20 minuten stappen en dat net in de winter? Aan de schepen van Mobiliteit, dit is toch een grap? Echt, dit vind ik niet kunnen hoor!

  Reply
 • Thaisa DD

  11 februari 2019

  Omleiding via Keerbergen en Haacht of via Bonheiden, Muizen en Leuvensesteenweg = ????

  Hoe geraak je in boortmeerbeek via Bonheiden (en andersom) als je Rijmenam niet door kan? Dagelijks Boortmeerbeek-Bonheiden / Bonheiden-Boortmeerbeek!

  Reply
  • Toekomst Rijmenam

   11 februari 2019

   Het beste kan u inderdaad via Muizensteenweg en Leuvensesteenweg rijden.

   Reply
 • ivo Nieman

  11 februari 2019

  Hoe is dat in godsnaam mogelijk?

  Jullie spreekwoordelijke frank valt maar als half Rijmenam in de pen kruipt en U er op wijst. Wie bedenkt in feite de organisatie van de werf (wordt daar eigenlijk over nagedacht?). Waar zit de schepen van openbare werken? Op de verkiezingsfolders na in geen jaren gehoord of gelezen.

  De karikatuur vanwege Dirk Vanseuningen kan grappig lijken maar is helaas de werkelijkheid aan het worden. Het enige dat het cordon nog nodig heeft zijn containers in de straten.

  Het feit dat de aannemer de opdracht kreeg om de werken in de Lange Dreef t.h.v. Sint-Jansstraat en Sint-Marcusweg voorlopig niet te starten is een doekje voor het bloeden. Het grote probleem is dat tegelijk de brug over de Dijle én het kruispunt Lange dreef/Hoogstraat wordt opgebroken.

  De enige mogelijkheid die nog rest is om alle verkeer via de Zilverberklaan te sturen. Ik woon daar zelf en ga nu zeker niet de flauwe uithangen dat dat niet mag, maar het getuigd van een idioten organisatie om alle verkeer langs daar te sturen.

  Ik ben een gelukkige zelfstandige, maar gelukkig geen zelfstandige die in Rijmenam een zaak moet openhouden en runnen. Dat duurt nu al bijna TWEE JAAR.

  De organisatie van het verkeer en van de werken wordt overduidelijk gedaan door mensen die die er vanuit gaan dat niemand zijn dorp nog in of uit moet kunnen.

  Reply
 • David Van Dromme

  12 februari 2019

  Vergeet niet dat ze nadien ws. nog eens terug de Dijleweg gaan afsluiten als ze aan de kerkhofmuur rond de kerk gaan werken … De miserie is nog niet gedaan dit jaar vrees ik …

  Reply
 • Sofie

  12 februari 2019

  Waarom kan het stukje van de Brugstraat dat momenteel nog werfzone is, niet eerst afgewerkt worden vooraleer er wordt gebroken aan het kruispunt met de Lange Dreef en/of de Brugstraat(over de Dijle), zodat dit als 2-richtingsweg kan gebruikt worden richting ovonde en dus ook richting muizen?
  Dat vermijdt voor massa’s mensen enorm veel tijdverlies en het zal eveneens de knoop ontwarren die zich ongetwijfeld zal vormen rond de Sint-Jansstraat en Sint-Marcusweg.
  Wanneer wordt dit bestaande stukje werfzone Brugstraat opgeleverd?

  Reply
 • Ken

  13 februari 2019

  De huidige situatie met de verkeersborden in de Sint-Jansstraat is alvast niet gelijkaardig aan wat er op bovenstaande plan weergegeven is…

  Reply
 • Elise

  13 februari 2019

  Mogen we eigenlijk via de lichten aan de Bonten Os naar de Korte Dreef om dan zo naar de Dijleweg te gaan? Deze ochtend stond daar nochtans een bord met ‘doodlopend’? Ik kan er geen kop noch staart aan krijgen…

  Reply
 • Sofie

  14 februari 2019

  Gisteren getracht om via de beloofde omleiding sint-jansstraat en sint-marcusweg te rijden – dit is enkel voorbehouden aan plaatselijk verkeer? Hoe valt dit te rijmen met uw post van 11 februari?

  Reply
 • Jannekemaan

  14 februari 2019

  Wat een klucht! Verkeersborden aangepast aan de vernieuwde situatie? just niks! Ma wel staan flitsen in de Kruisstraat, den Boulevard van Rijmenam …

  Reply
 • Stephanie Willems

  14 februari 2019

  Waar kunnen de bewoners van de Hoogstraat parkeren ?

  Reply

Geef een reactie


ToekomstRijmenam.be is een website beheerd door de gemeente Bonheiden.

Ontwerp en programmatie door De Huzaren.