Afwerking ovonde

De aannemer is volop bezig met het aanleggen van de kasseien op de ovonde. Deze week nog zullen de kasseien worden ingewassen.

Verder wordt er gestart met het plaatsen van de boordstenen tussen de ovonde en het Stationsplein op de Lange Dreef. Aan de binnenkant van de ovonde (boordsteen) wordt glijbekisting gestort.

Deze week zal ook de verlichting geplaatst zijn en overal branden.

Als alles goed verloopt, wordt op vrijdag 21 december de verbinding tussen de Korte Dreef en de Dijleweg opengesteld. De weg naar Boortmeerbeek-Haacht via de Brugstraat blijft voorlopig nog afgesloten.

 

Voor je reageert, lees hier onze spelregels!

11 Comments

 • Ilke

  14 november 2018

  Mag ik langs deze weg opnieuw vragen zeker tijdens de start van de school de schoolomgeving te vermijden met zwaar verkeer…

  Deze ochtend heb ik weer een tractor met enorme opligger moeten vragen om toch even te wachten door de Sint-Elooisweg te rijden terwijl het daar vlak voor de start van de schooluren vol is van kindjes die wandelen en fietsen.

  Aan ons als ouders wordt gevraagd om de wagens te parkeren aan het Stationsplein en het hele stuk te voet of met de fiets te doen, terwijl we telkens opnieuw moeten vaststellen dat zwaar werfverkeer edm. tijdens de piekuren langs die kindjes moet manoeuvreren en niet even kan wachten.

  Ik houd nog steeds elke dag mijn hart vast…

  Reply
  • Lies

   15 november 2018

   Helemaal met je eens. Ik denk dat een duidelijke guideline gegeven kan worden. Tussen 8 en 9 alsook tussen 15:45 en 16:30: geen werkverkeer.

   Reply
 • David Van Dromme

  15 november 2018

  Nu is het al EIND december geworden, en blijkbaar is het nog niet eens zeker (dus waarschijnlijk pas volgend jaar)!!! Waarom moet het nog meer dan een maand duren om de doorgang aan de ovonde open te stellen? Het blijft maar opschuiven! Ik noem dit incompetent beleid!

  Reply
  • Francois Van Moer

   16 november 2018

   Omdat ze verschillende weken geen beton konden gieten de vorige zomer, door de hitte.

   Reply
 • Ivo Nieman

  15 november 2018

  Ja, inderdaad.

  Het bestuur zal wel zeggen ” ze werken wel door”. En dat klopt!! Maar als ge maar 2 à 3 arbeiders inzet om zo’n oppervlak kasseien te leggen dan kan het niet anders dan lang duren en uitlopen. Het is duidelijk dat de termijnen die de aannemer kreeg veel te laks zijn bepaald. En dat is inderdaad incompetent beleid.

  En vanaf volgende week ongetwijfeld de werf gesloten, want het wordt min 1 graad. En in de kerstvakantie zal er niet gewerkt worden want bouwverlof. En in januari ook niet want dan is het echt winter.

  Reken maar dat de miserie nog vele maanden zal aanhouden.

  Reply
  • Soraya Lauwers

   20 november 2018

   Zeg die van de kasseien gaan rapper met hun klein aantal dan al de rest. Die zie je nu eens werken.

   Reply
 • Sofie

  15 november 2018

  Kan het werfverkeer aan de schoolomgeving niet beter geregeld worden aub? Ik heb al meermaals moeten vaststellen dat grote vrachtwagens, machines om asfalt te leggen, traktors voor en achterwaarts rijden net voor schooltijd. Ik dacht dat de veiligheid van de kinderen gegarandeerd werd in de schoolomgeving….??

  Reply
  • Toekomst Rijmenam

   16 november 2018

   We hebben aan de aannemer gevraagd hier rekening mee te houden.

   Reply
  • Ilke

   28 november 2018

   Helemaal akkoord! Het blijft een grote bezorgdheid, die veel te weinig aandacht krijgt.

   Reply
 • Karim

  22 november 2018

  We hebben aan de aannemer gevraagd om hier rekening mee te houden.

  is blijkbaar een standaard zin 😉

  Reply

Geef een reactie


ToekomstRijmenam.be is een website beheerd door de gemeente Bonheiden.

Ontwerp en programmatie door De Huzaren.