Archeologisch onderzoek Sint-Maartensberg

Tegelijk met de rioleringswerken aan Sint-Maartensberg is er (zoals wettelijk bepaald) een archeologisch onderzoek bezig. Meter per meter wordt er een sleuf gegraven, waarbij de archeologen telkens bepalen of er bijkomend onderzoek nodig is.

Deze sleuf loopt naast de kerkhofmuur, tussen de pastorij en het kerkhof, waardoor er zoals verwacht oude resten van skeletten werden aangetroffen. Deze skeletten zijn minstens 200 jaar oud (post-middeleeuws). De archeologen hebben deze resten meegenomen voor verder onderzoek. Later zal dan worden beslist of ze opnieuw begraven worden of verder gebruikt voor archeologisch onderzoek.

Andere kostbare zaken werden helaas niet gevonden. We zijn dus nog steeds op zoek naar de Schat van Rijmenam … 😉

Voor je reageert, lees hier onze spelregels!

One Comments

  • Koenraad

    23 februari 2018

    En wat is de Schat van Rijmenam??? Misschien een skelet van een dinosaurus???

    Reply

Geef een reactie


ToekomstRijmenam.be is een website beheerd door de gemeente Bonheiden.

Ontwerp en programmatie door De Huzaren.