Update werken Toekomst Rijmenam 16 januari 2018

De riolerings- en grondwerken van de eerste fase zijn bijna afgerond. Dit is de Dijleweg, één kant van Sint-Maartensberg, en de verbinding van Gemeenteplein met Amerstraat.

Door het slechte weer in december en de instorting van een deel van de kerkhofmuur tijdens de graafwerken, hebben de werken vertraging opgelopen. De muur werd gestut en zal voorlopig hersteld worden. Daarna zal er verder werk gemaakt worden van de wegfundering.

De asfalteringswerken staan gepland voor maart 2018. Dit betekent dat er tot dan geen doorgaand verkeer mogelijk is vanuit Muizen.

Voor je reageert, lees hier onze spelregels!

16 Comments

 • Joost Dewyspelaer

  16 januari 2018

  Dan moet sluipverkeer door de Broekstraat dringend aangepakt worden. Het gebruik moet beperkt worden tot de aangelanden.

  De broekstraat is immers maar een geasfalteerde veldweg. Door de moerassige ondergrond zijn de trillingen niet te stoppen. Huizen raken hierdoor beschadigd.

  Snel doortastend handelen!

  Reply
 • Ivo L

  18 januari 2018

  Tja, ik woon in de Dijleweg en moet elke dag naar Rijmenam, je denkt toch niet dat ik via Muizen en Bonheiden ga rijden ! Dan ben ik half uur onderweg.
  Dus neem ik de Broekstraat want ik beschouw mezelf plaatselijk verkeer.

  Reply
  • Koenraad

   19 januari 2018

   Vandaag was het huisvuilophaling in de Broekstraat………
   We hadden zelfs geen plaats meer om onze diftarcontainer buiten te zetten!!!!!!!!!!
   Alle bermen zijn totaal maar dan ook wel echt totaal kapotgereden met al dat sluipverkeer dat er door komt gereden !!!!!! Met o.a. diepe plassen of al beken tot gevolg. Hoe lang gaat dat nog blijven aanhouden??????
   GEEN RESPECT !!!!!!! HIER WONEN OOK MENSEN!!!!!
   Op controle van de politie moeten we al niet rekenen.
   Misschien helpen zwarte vlaggen tegen al dat sluipverkeer?????

   Reply
 • nieman

  20 januari 2018

  NIMBY’s!
  Iedereen is de files strontbeu. Laat het nu net dat “sluipverkeer” zijn dat ze nog iet of wat dragelijk maken. Als deze fase vd werken al duurt tot eind maart dan zal Rijmenam nog meer dan een jaar miserie zijn. Dus ook in oktober. Dan kunnen we het beleid eens afstraffen. Als we al tot in de stemhokjes raken tenminste…

  Reply
 • Anoniem

  20 januari 2018

  Als de Broekstraat fietsstraat zou worden mag er maar 30 km per uur gereden worden. Dit kan gecontroleerd worden met een mobiele trajectcontrole en dan zal het vekeer wel wegblijven.

  Reply
 • Ivo Nieman

  22 januari 2018

  Heel heldhaftig “anoniem”!!

  Reply
 • Katleen Aems

  26 januari 2018

  Ik woon ook op de Dijleweg in Rijmenam en moet ook elke dag naar mijn dorpscentrum. s’ Ochtends door de Broekstraat rijden richting Rijmenam Centrum is een catastrofe. Doorgaand verkeer Keerbergen/Haacht -> Mechelen maakt er een echte autostrade van en je wordt simpelweg van de baan gereden. Het is het doorgaand verkeer dat moet worden aangepakt in de spits, vooral, ’s ochtends richting Mechelen en ’s avonds richting Keerbergen/Haacht.
  Er was ons (de mensen van Rijmenam) opnieuw doorgang beloofd (tijdelijk tot april) langs de Dijleweg en Brugstraat. Maar als dit nu niet langer zo is en deze situatie nog tot maart 2018 gaat duren, om dan alles in april opnieuw af te sluiten voor de aanleg van de ovonde, is dat gewoon een drama. Zeker voor de bewoners van de Broekstraat, maar ook voor de andere Rijmenammers, die hun eigen dorp met moeite nog kunnen bereiken. Graag meer duidelijkheid hierover.

  Reply
  • Koenraad

   26 januari 2018

   Helemaal met je eens. Als je s’ morgens van Dijleweg richting Korte Dreef moet is de ene auto na de andere in tegenovergestelde richting en daar sta je dan……… En als het nog niet snel vooruit gaat nog wat getoeter en scheldpartijen…….
   Iedere dag opnieuw zeeeeeeer gevaarlijke situaties (maanden en maanden aan een stuk!!!!!!!!!!
   Alle bermen zijn stuk gereden!!!!!!
   Op politiecontrole kunnen we helaas niet op rekenen…..

   Reply
 • ivo Nieman

  26 januari 2018

  Wisten jullie dat de vertraging in de werken niet alleen aan het weer en de omgevallen muur te wijten zijn? Blijkbaar was de weg die nieuw is aangelegd op de Dijleweg maar ca. 3 meter breed!!! Das zo breed als de Broekstraat… En dat voor een hoofdweg! Op een bepaalde plaats konden geen twee voertuigen elkaar kruisen, zo smal was het met bloembakken e.d. Ze kunnen de boel opnieuw herdoen. Waarom horen we daar niets van?

  Reply
  • Koenraad

   26 januari 2018

   De Broekstraat ziet enorm af van het sluipverkeer: scheuren in het wegdek en een stuk wegdek begint zelfs al helemaal weg te zakken naar de beek toe….. Geen positieve vooruitzichten dus……….

   Reply
  • Toekomst Rijmenam

   1 februari 2018

   Deze informatie klopt niet. 3 meter was de oorspronkelijke breedte van de opritten, vandaar vermoedelijk de misvatting. De breedte van de weg is om en bij de 6 meter.

   Reply
 • Matt

  28 januari 2018

  1) Staan die asfalteringswerken begin of eind maart ingepland? Dat scheelt een hele maand.
  2) Kan je daarna effectief langs de Dijleweg naar Muizen, want als ik goed begrepen hebben gaan ze nu eerst aan de ovonde werken in het centrum. Initieel stonden die werken later ingepland na de werken aan en richting de brug over de Dijle.

  Reply
 • Erwin Van Rillaer

  30 januari 2018

  ..ik ben grotendeels een fietser, grotere boodschappen centraliseer ik 1 keer per week en ga dan met de wagen door de Broekstraat..ik woon Dijleweg 28, nét op het einde van de Dijlewegwerken…het zou handiger zijn om terug door Hogenopstal te kunnen maar dat blijft daar maar versperd…begrijpelijk misschien wegens al het sluipverkeer dat maar blijft zoeken…blokkeer dat dan vanaf even voorbij mij, bij het inrijen vanuit richting Muizen en plaats daar een sluitende controle…ik zie ook wel de schade aan de Broekstraat en controle ginder? …nog niks van gemerkt…

  Reply
  • Koenraad

   2 februari 2018

   Controle tja om middernacht en s’ nachts komt de combi eens doorgereden.
   Wellicht om te kijken over er niemand in de gracht steekt……….

   Reply
 • john

  18 september 2018

  Beginnen jullie eindelijk in te zien wat voor ONPRAKTISCHE GEVOLGEN de “ovonde” zal teweeg brengen ? Vooral de “begroeiing” die voorzien is in de centrale as : als dit zo blijft kan geen enkele wagen even blijven staan want er is geen voorbijsteken meer mogelijk. Ik denk bijv. aan het leveren van brandstof aan een woning op het Gemeeenteplein zelf of erger nog een verhuis van meubels. De mensen van Deckx zelf voorzien nu al dat de stoepdorpels zullen kapot gereden worden . Dus nu het nog kan : aub GEEN begroeiing !

  Reply
 • Popol

  19 september 2018

  Een vergunningskaart voor de bewoners van de Broekstraat, de zijstraten ervan, Dijleweg, Kluisbaantje, Coupurelei en Hogeopstal en een waanzinnige verkeerssituatie van de Kruisstraat die de mensen van Rijmenam in een soort van isolement brengen leveren niets op om het sluipverkeer tegen te gaan. De kleine autostrade (Broekstraat) wordt nog steeds gebruikt door vele vele verkeersovertreders.
  Waar is dat meer blauw op straat??? Graag meer politiecontrole!!!

  Reply

Geef een reactie


ToekomstRijmenam.be is een website beheerd door de gemeente Bonheiden.

Ontwerp en programmatie door De Huzaren.