Maatregelen veilige bereikbaarheid schoolomgevingen

Naar aanleiding van de verschillende wegen- en rioleringswerken neemt het gemeentebestuur extra maatregelen zodat de leerlingen op 1 september 2017 veilig naar school kunnen.

Als je te voet of met de fiets naar school komt, zal je de minste hinder ondervinden en wordt de schoolomgeving ook een stuk veiliger. Om dit ook aan te moedigen geeft het gemeentebestuur extra punten via het fietsregistratiesysteem en kan je dus meer dukaten verdienen.

Hoe is de toestand op dit moment?

 • School Kloosterstraat:
  • Fase 2 van de werken is gestart. Sint-Maartensberg en Dijleweg zijn afgesloten. Je kan ook niet via Hogenopstal rijden.
  • De school is met de wagen enkel bereikbaar via Korte Dreef en Sint-Elooisweg. Ter hoogte van de school is een keerpunt aangebracht (zie plannetje). Na het nemen van dit keerpunt kan men de kinderen laten uitstappen aan de schoolpoort waar een Kus-je-weg-zone is voorzien.
  • Ouders die met de wagen naar school komen en hun kinderen begeleiden tot op de speelplaats, parkeren achteraan op het onverharde plein of op de parkeerplaatsen in de Kloosterstaat (kant kerk).
  • De schoolomgeving moet je verlaten via de Kloosterstraat richting Korte Dreef. Opgelet: verplichte afslag naar rechts (eenrichtingsverkeer in Korte Dreef).

 

 • School Martstraat:
  • De huidige eerste fase is nog niet klaar en dus blijft de toestand zoals voor het schoolverlof: werken in de Plasstraat (deel) en de Bleukstraat (deel).
  • Voor de fietsers die langs de Weynesbaan komen is er nu een duidelijke oversteekplaats voorzien aan Louterman (toegangsweg verkaveling “de Mart”). Deze oversteekplaats wordt beschermd door verkeerslichten. Fietsers en voetgangers moeten wel de drukknop gebruiken om groen licht te krijgen.

 

 

Voor je reageert, lees hier onze spelregels!

6 Comments

 • David

  31 augustus 2017

  Vreemd dat de automobilisten niet gevraagd wordt zich te houden aan de regels zoals bij de Week van de Zwakke Weggebruiker. Op die manier belast je de schoolomgeving niet met auto’s die allemaal in een vreemde situatie gaan terechtkomen met keerlussen en geïmproviseerde “kus en weg” zones. Maar ja een gemiste kans.

  Reply
  • Toekomst Rijmenam

   31 augustus 2017

   Via deze website, en ook via de school zelf, vragen wij aan ouders om de schoolomgeving tijdens de werken met de wagen te vermijden. Met de fiets of te voet zijn de scholen het beste en het veiligste te bereiken. We moedigen de leerlingen zelfs aan om met de fiets naar school te komen: via het gemeentelijk fietsregistratiesysteem krijgen ze dan extra punten voor het bekomen van dukaten.

   Moesten alle weggebruikers zich aan de verkeersregels houden, niet alleen tijdens de Week van de Zwakke Weggebruiker, dan was het niet nodig dure maatregelen te nemen of sensibiliseringscampagnes te voeren.

   Reply
 • Carl

  31 augustus 2017

  Tiens, ik ben om 17 uur Louterman ingedraaid, maar ik heb geen verkeerslichten gezien. Ook de gele markeringen waren er niet. Het is morgen 1 september, toch?

  Reply
  • Toekomst Rijmenam

   1 september 2017

   De tijdelijke oversteekplaats met verkeerslichten is vanaf vandaag in gebruik.

   Reply
   • Carl

    8 september 2017

    Bedankt. Iets te snel mijn bericht gepost 😉
    We hopen met heel de wijk dat het zebrapad een blijvertje is, ook na de werken.

    Reply
 • Marie

  22 september 2017

  Is het mogelijk om een duidelijk verbodsbord te plaatsen in de Dijleweg (als je van Muizen komt), dat het niet meer mogelijk is om in de Hogenopstal af te slaan. Iedereen blijft doorrijden en moet dan ter plaatse draaien! Daarnet zat een bus ook vast… is gevaarlijk!!! En nogmaals zijn de inwoners van de Dijleweg niet ingelicht geweest dat de straat vandaag effectief werd afgesloten!! Gelieve uw communicatie voor de inwoners te verbeteren om frustratie te vermijden. Dank u wel

  Reply

Geef een reactie


ToekomstRijmenam.be is een website beheerd door de gemeente Bonheiden.

Ontwerp en programmatie door De Huzaren.