Stand van zaken op 11 augustus

Fase 1

De rioleringsaanleg in de Amerstraat schuift op richting Brugstraat. Voor het weekend wordt er minderhindersteenslag geplaatst, zodat bewoners hun perceel kunnen bereiken met de wagen. Volgende week volgen de huisaansluitingen, daarna wordt de weg heraangelegd.

De onderbreking van de Brugstraat ter hoogte van Gemeenteplein wordt op vrijdagavond 11 augustus een aantal meters verschoven, zodat er terug verkeer mogelijk is rond het plein.

Fase 1 is dus wat korter dan voorzien.

Fase 2

Vanaf donderdag 17 augustus start fase 2, die al zeker tot het einde van het jaar zal duren (onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weerverlet). Dit betekent dat Gemeenteplein en Brugstraat terug opengesteld worden, dus geen plaatselijke omleiding meer langs Hoogstraat en Kruisstraat. De Amerstraat blijft afgesloten totdat de definitieve verharding volledig is afgewerkt.

Dijleweg en Sint-Maartensberg (voorzijde) worden afgesloten. Deze afsluiting wordt aan het begin van het project (voor Hogenopstal) geplaatst en aan het begin van de Dijleweg (Gemeenteplein). Er is een omleiding via Rijmenamseweg, Bonheiden centrum en Muizensteenweg.

De Broekstraat wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. Enkel plaatselijk verkeer en fietsers zijn toegelaten.

Tot november 2017 blijft de achterkant van Sint-Maartensberg (turnzaal, pastorij, ontmoetingscentrum, oud gemeentehuis en café Bleekhofke) bereikbaar via de toegangsweg vanaf Gemeenteplein.

De school in de Kloosterstraat en de wijk Hogenopstal zijn enkel bereikbaar via Korte Dreef, Sint-Elooisweg (in) en Kloosterstraat kant Korte Dreef (uit).

Er zijn twee activiteiten gepland die geluidshinder met zich zullen meebrengen, namelijk het beuken van de betonplaten in de Dijleweg en het afschrapen van het asfalt van de kasseien van Sint-Maartensberg. Beide activiteiten worden in het begin van fase 2 uitgevoerd.

Voor je reageert, lees hier onze spelregels!

16 Comments

 • VELTMANS

  11 augustus 2017

  GOED BEZIG WEINIG LAST

  Reply
  • ivo nieman

   15 augustus 2017

   Nogmaals mijn vraag. Hoe lang gaat die fase 2 duren?

   Reply
 • De Rijck

  11 augustus 2017

  De bewoners van de Dijleweg, behoren die tot het plaatselijk verkeer en kunnen die via de broekstraat of via hogeropstal naar het dorp, om bv. naar de dokter te gaan?

  Reply
  • Toekomst Rijmenam

   16 augustus 2017

   Tijdens de werken is Hogenopstal afgesloten door de werken. Broekstraat wordt ook afgesloten uitgezonderd voor plaatselijk verkeer (inwoners Broekstraat) en voor fietsers. Inwoners van de Dijleweg die buiten het tracé van werken wonen gaan best te voet of met de fiets naar Rijmenam centrum. Met de wagen moet men omleiding volgen.

   Reply
 • An

  14 augustus 2017

  Dus…..de duur van “fase 2” duurt tot november!!!?
  Graag duidelijheid aub.
  Als je in Rijmenam dorp woont en elke dag richting Muizen moet…moet je over Bonheiden rijden tot november?

  Reply
  • Toekomst Rijmenam

   16 augustus 2017

   Fase 2 zal zal al zeker duren tot het einde van het jaar. De planning is ook steeds afhankelijk van het weer en onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden.

   Reply
 • ivo nieman

  16 augustus 2017

  Dat is niet ernstig meer. Langs Bonheiden tot eind van dit jaar? Bonheiden zit al voor 150% verzadigd!!! Das nu al file, zelfs in juli en augustus. AAN DE POLITIEK: ‘ s Morgens rijdt IEDEREEN naar Muizen. ’s Avonds rijdt IEDEREEN omgekeerd. Maak een enkele richting in Hogenopstal of in de Broekstraat ifv bepaalde uren. Dat moet toch lukken? Of moet ik blijven denken dat het beleid wordt gemaakt door mensen die hun dorp niet uit moeten om den brode? UW KIEZERS werken in Antwerpen of Brussel. En moeten daar ook geraken.
  Graag enig gezond verstand aub.

  Reply
 • Nele

  17 augustus 2017

  Bonheiden is geen aanvaardbare oplossing eerder een schud het van mij af en laat een ander met de miserie zitten. Zoals eerder gemeld is, is bonheiden verzadigd. Aub zoek een oplossing die voor iedereen doenbaar is.

  Reply
  • Toekomst Rijmenam

   18 augustus 2017

   Grote openbare werken zoals de rioleringswerken in Rijmenam zullen altijd voor enige overlast zorgen, je kan nu éénmaal geen omelet bakken zonder de eieren te breken.
   De verschillende fases zijn goed onderzocht door het studiebureau, de mobiliteitsdienst, de politiediensten en vertegenwoordigers van de handelaars om ervoor te zorgen dat de werken op een veilige en snelle wijze kunnen plaatsvinden.

   Er is steeds voor gezorgd dat er altijd een ontsluiting mogelijk is voor doorgaand verkeer ofwel via de Brugstraat ofwel via de Dijleweg. Tijdens fase 2 zal de Brugstraat open zijn voor doorgaand verkeer.
   Plaatselijke ontsluiting kan via kleinere woon/schoolstraten. We moeten natuurlijk ook rekening houden met niet enkel de pendelaars, maar ook met onze schoolgaande kinderen, de jeugd en de plaatselijke leefbaarheid.

   Door de aanpassingen van de afgelopen jaren in het centrum van Bonheiden zal de doorstroming nog steeds vlot kunnen verlopen. De filevorming tijdens de spits (vroeger vanaf GreenAlive) is in normale omstandigheden teruggedrongen tot aan de wissel. Tijdens de avondspits is de is er nu maar filevorming vanaf het Kranske (vroeger vanaf het tankstation Esso).
   De tijdelijke omleiding voor enkele maanden om fase 2 te kunnen voltooien op de aansluiting met de Dijleweg zal uiteraard zorgen dat de drukte richting Bonheiden zal toenemen en de filevorming tijdelijk ook terug uitgebreid zal worden. Onze mobiliteitsdienst volgt de situatie elke dag opnieuw op en indien nodig zal men dan ook extra maatregelen nemen.

   Reply
 • E

  17 augustus 2017

  slechte communicatie van deze fase 1, deze morgen iedereen terugdraaien aan de kerk. tot eind dit jaar langs Bonheiden ? ! Kan er in Bonheiden centrum dan iets voorzien worden zodat de doorstroom vlotter gaat ?

  Reply
 • Bart

  22 augustus 2017

  Eerst en vooral dank u voor de goede communicatie voor de werken. Ik heb de indruk dat jullie kort op de bal spelen, wat we alleen maar kunnen toejuichen. Elke situatie kan aangepakt worden.

  Ik heb echter nog een vraag. Wanneer je van de Korte dreef komt, en aan het Gemeenteplein de Lange dreef wilt opdraaien, staat de bloembak voor het bushokje redelijk in de weg. Je kan het aankomende verkeer van de Lange dreef niet zien. Kan hier iets aan gedaan worden?

  Reply
  • Toekomst Rijmenam

   24 augustus 2017

   Bedankt voor je feedback! We hebben de bloembak ondertussen verplaatst.

   Reply
 • Bart

  25 augustus 2017

  Dank u wel! Dat was snel. 🙂

  Reply
 • ivo nieman

  8 september 2017

  toch een goed iets tgv de werken. de flitspaal op de dijleweg is platgereden!

  Reply
 • Michel B

  28 september 2017

  Bedankt voor de communicatie, dit maakt het leven gemakkelijker om in te schatten waar er wanneer gewerkt wordt.
  Wanneer wordt de weg van de amerstraat aangelegd? Zijn hier reeds concrete data voor?

  Reply
  • Toekomst Rijmenam

   28 september 2017

   Er zijn nog geen concrete data, maar het is wel de bedoeling om de bovenbouw van de Amerstraat dit najaar af te werken.

   Reply

Geef een reactie


ToekomstRijmenam.be is een website beheerd door de gemeente Bonheiden.

Ontwerp en programmatie door De Huzaren.