Stand van zaken op 3 augustus

De werken zijn op maandag 31 juli heropgestart. Deze werken situeren zich momenteel vooral in de Amerstraat. De aannemer is hier riolering en persleiding aan het plaatsen.

Om deze werken uit te voeren werd de Brugstraat ter hoogte van de Amerstraat in beide richtingen afgesloten, en wordt het doorgaand verkeer langs de Hoogstraat en Kruisstraat geleid. Deze situatie blijft zeker nog tot eind volgende week (13 augustus) behouden.

De persleiding in de Brugstraat wordt voorlopig nog niet aangelegd zodat, vroeger dan voorzien, met fase 2 kan worden gestart.

Voor je reageert, lees hier onze spelregels!

8 Comments

 • Van den Broeck

  3 augustus 2017

  spijtig genoeg wordt in plaats van de Kruisstraat de Sint-Jansstraat gebruikt als alternatief 🙁

  Reply
 • Dreeke

  3 augustus 2017

  Goed bezig 👍🏻! Misschien wel best de reeds bestaande verkeersborden f19 in de Hoogstraat afdekken 😊

  Reply
 • Ivo Nieman

  5 augustus 2017

  Dreeke,
  In de hoogstraat wonen mensen die meer zijn dan de gemiddelde rijmenammer!!! Het is inderdaad de grootste dwaasheid aller tijden geweest om die straat éénrichting te maken. ALLE verkeer, zowel naar Mechelen als naar Zemst MOET zo door het dorp. Een logische uitleg is daar niet voor.

  Reply
 • Filip

  5 augustus 2017

  Als inwoner van de Brugstraat, kan ik de huidige situatie niet begrijpen..

  In het afgesloten deel staat het nu vol met geparkeerde voertuigen die het voor ons zeer moeilijk maken om van onze oprit te rijden..

  En als dat nog niet genoeg was blijven er voertuigen van het pleintje richting haacht/boortmeerbeek vliegen, zeker nu er geen remming meer is..

  Na 2 dagen is hier al een geparkeerde wagen aangereden, en op het moment van schrijven staan er maar liefst 8 geparkeerde voertuigen in de straat..

  Langs de kant van het plein is het enkel richting komende van Haacht naar het centrum, en aan het begin van de amerstraat is het bord C3 “Verboden toegang, in beide richtingen, voor ieder bestuurder” voorzien, maar genegeerd..

  Gelieve deze situatie zo snel mogelijk aan te passen zodat het in onze straat veilig blijft tijdens de werken.

  Reply
  • Toekomst Rijmenam

   7 augustus 2017

   In het afgesloten gedeelte van de Brugstraat mag er inderdaad tijdelijk geparkeerd worden. Dit is vooral bedoeld voor bewoners die op dit moment niet aan hun garage in de Amerstraat kunnen. De voertuigen mogen evenwel de opritten niet belemmeren.
   En verder moeten alle voertuigen uiteraard de verkeersregels en -signalisatie respecteren.

   Reply
   • Filip

    8 augustus 2017

    Beste,

    De verkeersborden respecteren wil zeggen dat er NIEMAND meer in de straat mag.. Geen auto, geen fietser, geen brommer, enkel nog voetgangers.. Langs de ene kant enkel richting zonder uitzonderingen, langs de andere kant verboden toegang zonder uitzonderingen..

    Heb gisteren van een buur gehoord dat de politie hier geweest is en op een half uur tijd 5 overtredingen hebben vastgesteld.. Lijkt mij dan vrij duidelijk dat deze situatie beter en duidelijker moet aangegeven worden, en vooral ook communicatie met de buurtbewoners.. Wij hadden geen weet van de opheffing van het parkeerverbod in onze straat..

    Reply
 • Christiane

  10 augustus 2017

  Hoe zit het met de communicatie naar fietsers en wandelaars
  toe? Staan er ergens borden met een kaart, uitleg en advies over de route die ze kunnen volgen?
  Veel omwonenden lijken ook niet op de hoogte te zijn.
  Christiane

  Reply
  • Toekomst Rijmenam

   10 augustus 2017

   Inwoners van Rijmenam zijn via verschillende bewonersvergaderingen en extra uitgaven van het gemeentelijk informatieblad Rijmheide op de hoogte gebracht over de aanvang en het verdere verloop van deze werken. Recente informatie over de werken vindt u op deze website. U kan zich ook inschrijven op de nieuwsbrief.

   Verder dienen alle weggebruikers de voorziene werfsignalisatie te respecteren en de omleidingen te volgen. Dit is ook van toepassing voor de gebruikers van de jaagpaden langs de Dijle, waar gelijktijdig verschillende andere werken in uitvoering zijn. Voor het fietsknooppuntennetwerk zal er een gepaste omleiding op de verschillende routes voorzien worden.

   Reply

Geef een reactie


ToekomstRijmenam.be is een website beheerd door de gemeente Bonheiden.

Ontwerp en programmatie door De Huzaren.